Biografi

Christine RaftPianist

Christine Raft er uddannet pianist og solist fra det kgl. Danske musikkonservatorium. Hun afsluttede sine studier på DKDM med debutkoncert i maj 2011. I solistklassen har Christine studeret hos pianist Jens Elvekjær og har i løbet af sine studieår på DKDM også modtaget undervisning af Bohumila Jedlikova, Niklas Sivelöv, Anne Øland, Tove Lønskov og Tim Frederiksen. Desuden har Christine studeret i Frankrig hos professor Rena Shereshevskaya og deltaget i mange masterclasses rundt om i Europa og USA.
Christine er en aktiv kammermusiker og medstifter af Trio Ismena (2004), Duo Schmidt&Raft (2011) og Trio Rabesck (2012).
Christine har modtaget Sonnings musikstipendie, Odd Fellow logens kunstnerlegat,  Esther Vagnings mindelegat og Haag’s kunstnerstipendie.
Christine har mange års erfaring som klaverlærer. Hun har givet masterclass på det Danske Suzuki-institutt, været gæsteinstruktør på et MGK kammermusikprojekt og i praktik på DKDM som kammermusiklærer.
Christine har desuden en stor interesse i at formidle den klassiske musik ud til et bredere publikum. Dette gør hun bl.a. ved at fortælle om musikken, stykkerne og komponisterne til sine koncerter, til stor begejstring for sit publikum.
Udtagelser fra debutkoncerten maj 2011:
Fin musiker, god, velfunderet teknik, smuk klang og scenisk udstråling. Nyder at optræde og kommunikere med sit publikum. Naturlig strøm i fraseringen, fin fingerteknik og smukt anslag, alt sammen med klangskønhed i højsædet. Aftenens helt store oplevelse blev sonaten af Haydn, hvor man tydeligt fornemmede at Christine har dyrket meget kammermusik. En sikker stilistisk og personlig fortolkning, en meget smuk, varieret og slank klang, og stor fortælleglæde gjorde, at værket blev særdeles overbevisende forløst. Også Sonaten af Stenhammar nød godt af disse fine kvaliteter, og i den usædvanligt smukt spillede andensats holdt Christine publikum i sin hule hånd.

•••

Trio Ismena

Trioen har siden sin dannelse i 2004, med dens dynamiske konstellation af personligheder, store seriøsitet og musikalske indlevelse, etableret sig som et af de mest lovende kammermusikensembler i Danmark. Efter at have vundet 1. pris i Danmark’s Radio’s P2 kammermusikkonkurrence i 2009 og 3. pris i Trondheim International Pianotrio Competition 2007, har Trio Ismena spillet koncerter i de største koncertsale i Danmark samt været på koncert-turnéer i Kina, Tyskland, Spanien og USA.
Trio Ismena blev dannet i 2004 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og modtog undervisning af professor Tim Frederiksen. De kom hurtigt til at repræsentere konservatoriet både i Danmark og i udlandet. Trioen har endvidere modtaget undervisning af medlemmerne fra Tokyo, Jerusalem, Vermeer Kvartetten og Gerhard Schulz fra Alban Berg Kvartetten.
Fra 2009-2011 studerede Trio Ismena kammermusik på Escuela Superior de Musica de Reina Sofia i Madrid, hvor de bl.a. fik undervisning af Menahem Pressler fra Beaux Art Trioen, pianist og dirigent Ralf Gothoni og pianist Bruno Canino.
Trio Ismena har foruden at optræde på alle de store danske festivaller og musikforeninger, også optrådt ved festivaller i England, Frankrig, Italien, Letland, Tyskland, Norge, Sverige og Holland.
Trioen er alsidig i sit repertoirevalg og dens interesse for ny musik har ført til spændende samarbejder med nulevende danske komponister, bl.a. Ib Nørholm, Lars Hegaard og Jesper Koch.
Trioen har modtaget støtte fra en række fonde : Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Statens Kunstråd, Wilhelm Hansen Fonden, Prins Joachims og Prinsesse Alexandras Fond, Theodor Alfred Christian von Irgens-Berghs Hustrus Kunstnerlegat, Den Obelske Familiefond og Foundation Albeniz.

•••

Schmidt & Raft

Mezzosopran Stina Schmidt og pianist Christine Raft har etableret duoen Schmidt&Raft i 2011.
Duoens koncerter er meget afvekslende og henvender sig til et bredt publikum. De synger og reciterer, spiller solostykker, fortæller om værkerne undervejs og inddrager publikum i en moderne koncertform.
Duoen har optrådt i musikforeninger og gymnasier landet over og specielt gymnasiekoncerterne har vagt stor glæde og begejstring hos det unge publikum.
Deres repertoire strækker sig fra klassikere som Schubert og Brahms, over Debussy og Duparc, til Britten og nykomponerede værker af bl.a. den svenske komponist Hans Gefors.

•••

Trio RABESCK

De tre musikere Marie Bessesen (klarinet), Christine Raft (klaver) og Dénise Beck (sopran) har startet et nyt ensemble; Trio RABESCK.
Den akustiske trio tager udgangspunkt i ”noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt”, når de sammensætter repertoire til deres koncerter. De blander komponister, tidsepoker og stilarter for at skabe en enestående koncertoplevelse for publikum. De fire temaer repræsenteres i repertoiret og skaber tilsammen en helhed i et blandet program. Deres koncertrepertoire er en blanding af solo-, duo- og trioværker, alt fra nyskrevne værker dedikeret til trioen, til klassikere som Schubert, Spohr, Debussy, Alban Berg og Vaughan Williams, samt „lånte“ stykker i bred forstand og stykker med „blå toner, melodier og temaer“.
De tre danske musikere mødes med erfaringer og inspiration fra studier, optrædener og koncertrejser verden over.
Trio RABESCKs fælles mål er, at de fire temaer skal blande forskellige genrer, for derved at nå ud til en bred vifte af publikummer. De ønsker, at nå ud til både koncertgængere af forskellige slags og teater-interesserede. Derudover ønsker Trio RABESCK at lege med genrernes forskelligheder, men i særdeleshed også ligheder. Derved håber de, at både ny klassisk musik, ældre klassisk musik, men også andre genrer får nye sammenhænge og muligheder.

Skriv et svar